16 november 2018
19:00

HC Örnen

Referat: Säffle HC - HC Örnen

Det blev ett riktigt målkalas under fredagskvällen i Säffle då det gjordes hela 17 mål. Det var tyvärr Säffle som drog det längsta strået då de kunde vinna matchen med 9-8 efter förlängningsspel.

Årets säsong fortsätter alltså att gå halvknackigt för HC Örnen då man inte riktigt kommit upp till den standarden som man är van vid.

HC Örnen startade dock fredagens match i ett bra tempo med bra spel vilket gör att man tar kommandot i matchen från nedsläpp. Trots att det är HC Örnen som för spelet är det Säffle som får in den första pucken i nät efter 6.46 in i den första perioden. HC Örnen fortsätter dock att föra spelet vilket även kommer att ge utdelning tre gånger om innan den första perioden är slut vilket betyder att HC Örnen går till periodvila med en 1-3 ledning.

I den andra perioden börjar målkalaset på riktigt för båda lagen då det görs hela åtta mål i mellanakten. Detta innebär att det står 6-6 på resultattavlan inför den tredje perioden. HC Örnens spel präglas, som tidigare matcher, av onödigt slarv och lite tafatt spel vilket gör att man allt för ofta bjuder motståndarna på kvalificerade målchanser som de även tar till vara på.

Redan efter 14 sekunder i den tredje perioden tar Säffle ledningen med 7-6 och HC Örnen får direkt starta i uppförsbacke inför avgörandet. Man lyckas dock komma tillbaka genom att Robin Eivik kvitterar samt att Michael Carlsson gör 7-8 för HC Örnen med cirka 12 minuter kvar att spela av matchen. HC Örnen lyckas dock inte riktigt hålla undan hela vägen då man tyvärr slarvar på egen blålinje och Marcus Rosendahl tar till vara på chansen när han sätter 8-8 med en minut kvar att spela. Detta innebär att Säffle lyckas ta matchen till förlängning.

Väl i förlängningen får Säffle spela powerplay då HC Örnen får en spelare utvisad på slutsignalen. Detta läge tar Säffle till vara på när Martin Karlsson sätter slutresultatet 9-8 efter 1.21 in i förlängningen.

Vi har fått en kommentar från Daniel Strindlund (#23) som tycker att HC Örnen genomför första halvan av matchen på ett bra sätt.

"Jag tycker att vi rakt igenom första halvan av matchen för spelet på ett väldigt bra sätt genom att skapa bra målchanser och trycka ner Säffle i deras zon vid flera tillfällen. Tyvärr slappnar vi av lite när vi leder med tre mål och har samtidigt lite oflyt med studsarna som gör att vi bjuder in Säffle i matchen igen. Vi gör ett ödesdigert misstag på egen blålinje med en minut kvar som gör att Säffle kan kvittera matchen för att senare avgöra på övertiden."

Det finns dock en del HC Örnen kan ta med av spelet i denna match, första halvan där spelet stundtals ser riktigt bra ut samt att vi lyckas göra många mål. Som tidigare måste HC Örnen se till att minimera misstagen i egen zon samt vid linjespelet över hela banan. Efter denna match måste man även se till att täppa till försvaret en aning då det är svårt att vinna matchen med nio insläppta mål.